25 şirkete yönelik arama ve el koyma işlemi yapıldı, 47 yönetici ifadeye çağrıldı
Halk sağlığını, piyasa düzenini ve devletin vergi gelirlerini hedef aldığı değerlendirilen yasa dışı faaliyetlere yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında 25 şirkete yönelik arama ve el koyma işlemi yapılırken, 47 şirket yöneticisi ifadeye çağrıldı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in duyurduğu operasyonun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen “Şeker Soruşturması” kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.
GAZİANTEP’TE DE EŞ ZAMANLI BASKIN
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Gaziantep’te belirlenen adreslere de eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Gaziantep ile birlikte İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Konya, İzmir ve Adana’da toplam 26 adrese baskın yapıldı. İnceleme altına alınan 25 şirkette arama gerçekleştirilirken, çok sayıda evrak ve belgeye el konuldu.
47 ŞİRKET YÖNETİCİSİ İFADEYE ÇAĞRILDI
Soruşturma kapsamında şirket yöneticisi oldukları belirlenen 47 şüpheli ifadeye çağrıldı. El konulan belgelerin, şirketlerin ticari faaliyetleri ve mali kayıtlarıyla birlikte ayrıntılı olarak inceleneceği öğrenildi.
Yetkililerin yapacağı incelemeler sonucunda firmaların bağlantıları, ticari işlemleri ve iddia edilen usulsüzlüklerin boyutunun ortaya çıkarılması hedefleniyor.
HALK SAĞLIĞI VE VERGİ KAÇAKÇILIĞI MERCEK ALTINDA
“Şeker Soruşturması” kapsamında yalnızca mali usulsüzlüklerin değil, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren faaliyetlerin de araştırıldığı belirtildi.
Şüpheliler ve inceleme altındaki şirketler hakkında “bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti” başta olmak üzere vergi kaçakçılığı, sahte veya yanıltıcı belge düzenlenmesi ve piyasadaki fiyatların etkilenmesine yönelik iddialar araştırılıyor.
ŞÜPHELİLERE YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR
Soruşturma kapsamında şüpheliler ve şirketler hakkında şu suçlamalar üzerinden adli süreç yürütülüyor:
- Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ya da ilaçların ticareti
- Vergi Usul Kanunu kapsamında vergi kaçakçılığı
- Sahte veya yanıltıcı belge düzenleme ya da kullanma
- Özel belgede sahtecilik
- Piyasadaki fiyatları etkileme
Gaziantep ayağı da bulunan geniş çaplı soruşturmanın, ele geçirilen belge ve dijital materyallerin incelenmesinin ardından yeni şüpheli ve şirketleri kapsayacak şekilde genişleyebileceği değerlendiriliyor.

Galatasaray
Fenarbahçe
Samsunspor
Beşiktaş
Başakşehir
Eyüpspor
Göztepe
Trabzonspor
Kasımpaşa
Konyaspor
Antalyaspor
Gaziantep FK
Kayserispor
Rizespor
Alanyaspor
Sivasspor
Bodrum FK
Hatayspor
Adana Demir
Kocaelispor
Gençlerbirliği
F. Karagümrük
İstanbulspor
Erzurumspor FK
Bandırmaspor
Iğdır F.K
Boluspor
Amed Sportif F.
Çorum Fk
Ümraniyespor
Erokspor
A. Keçiörengücü
Pendikspor
Sakaryaspor
Ankaragücü
Manisa FK
Şanlıurfaspor
Bir Yorum Bırakın