Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı psikolojik etkinin özellikle çocuklarda azaltılması için Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı’nca yürütülen çalışmada Gaziantepli çocuklar ve gençler uzmanlar eşliğinde at sürerek yapılan terapilerde depremin etkilerinin kalıcı olmasının engellenmesi hedefleniyor.
TERAPİYE KATILAN ÖĞRENCİLER BİNİCİLİĞİNİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR
Çalışmadan yararlanan 9’uncu sınıf öğrencisi Begüm Alıç, arkadaşlarının depremde psikolojik olarak etkilendiğini belirterek, “Onlar için çok iyi bir terapi oldu. Bu süreci atlatmamız için çok iyi bir etkinlik oldu. İlerleyen dönemlerde binicilik gibi bir hobiyi düşünüyorum. Burada ilk denemem oldu çok heyecanlıydı” diye konuştu.
Terapiden yararlanan Murat Can Gürcü ise biniciliğe duyduğu sevgiyi dile getirerek, “Burada olmak beni mutlu ediyor. Depremin etkisini atla terapi ile atlatıyorum. İlerleyen zamanlarda üniversite hayatımda at biniciliği üzerine ders almayı düşünüyorum. Bu deneyim benim için yön verici oldu” ifadelerini kullandı.
                                                                    
                                            
                    
                                    
                                    
 Galatasaray
 Fenarbahçe
 Samsunspor
 Beşiktaş
 Başakşehir
 Eyüpspor
 Göztepe
 Trabzonspor
 Kasımpaşa
 Konyaspor
 Antalyaspor
 Gaziantep FK
 Kayserispor
 Rizespor
 Alanyaspor
 Sivasspor
 Bodrum FK
 Hatayspor
 Adana Demir
 Kocaelispor
 Gençlerbirliği
 F. Karagümrük
 İstanbulspor
 Erzurumspor FK
 Bandırmaspor
 Iğdır F.K
 Boluspor
 Amed Sportif F.
 Çorum Fk
 Ümraniyespor
 Erokspor
 A. Keçiörengücü
 Pendikspor
 Sakaryaspor
 Ankaragücü
 Manisa FK
 Şanlıurfaspor
Bir Yorum Bırakın