CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, COVİD-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasaklarında küçük işletmelerin zincir marketler karşısında çok zor durumda kaldıklarına dikkat çekerek “Zincir marketler ve AVM’lere karşı küçük işletmeler ve esnaf büyük bir mağduriyet yaşıyor” dedi.
“ZİNCİR MARKETLER YASAK KAPSAMINA GİRMİYOR, KÜÇÜK İŞLETMELER BİTİYOR!”
Milletvekili Kaplan, pandemi nedeniyle yeni tedbir ve yasaklar ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak küçük esnafın ekonomik anlamda bitme noktasına geldiğini vurguladı.
Özellikle hafta sonu sokağa çıkma yasakları kapsamında işletmelerini açamayan esnafın sesini AKP İktidarının duymadığını belirterek “Covid-19 tedbirleri kapsamında, hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında zincir marketler, beyaz eşya, ev aletleri, mobilya, giyim ve kozmetik gibi kalemlerde ürün satışına devam ederken; küçük işletmeler yasaklardan dolayı kepenk açamamaktadır.
Pandemi ile birlikte derinleşen ekonomik krizden en çok zarar gören küçük işletmeler ve esnaf olurken, zincir marketler bu süreçte küçük işletmelerin bitmesine neden olmaktadır” dedi.
“HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YENİ BİR DÜZENLEME ŞART!”
Kaplan, yazılı açıklamasında Hükümetin konu ile ilgili yeni bir düzenleme getirmesi gerektiğinin altını çizerken şunları söyledi: “Haksız rekabetin önüne geçilmesi ve küçük işletmelerin daha fazla ekonomik sıkıntıya girmemesi için; sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde zincir marketlerde sadece gıda ürünleri satışı yapılmalı ve küçük işletmelerin çalışma saatleriyle ilgili yeni bir düzenleme getirilmelidir.
Bir buçuk yıla aşkın bir süredir küçük işletmeler kiralarını, faturalarını dahi ödemekte zorlanırken, saat ve yasak kapsamında iş yapamaz hale geldi. Küçük işletmeleri ve esnafımızı kaderlerine terk edemeyiz. İvedilikle bu haksız rekabete son verilmelidir.” kaynak: www.gundemgaziantep.com
HABER: S. TAŞKIN ELMA

Galatasaray
Fenarbahçe
Samsunspor
Beşiktaş
Başakşehir
Eyüpspor
Göztepe
Trabzonspor
Kasımpaşa
Konyaspor
Antalyaspor
Gaziantep FK
Kayserispor
Rizespor
Alanyaspor
Sivasspor
Bodrum FK
Hatayspor
Adana Demir
Kocaelispor
Gençlerbirliği
F. Karagümrük
İstanbulspor
Erzurumspor FK
Bandırmaspor
Iğdır F.K
Boluspor
Amed Sportif F.
Çorum Fk
Ümraniyespor
Erokspor
A. Keçiörengücü
Pendikspor
Sakaryaspor
Ankaragücü
Manisa FK
Şanlıurfaspor
Bir Yorum Bırakın