CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, AKP'nin Adana-Gaziantep Otoyolu'nu özelleştirmeyi planladığını belirtti.
Öztürkmen, “Adana-Gaziantep otoyolunu özelleştirmek demek üretim gücüne darbe vurmak demektir” dedi. Öztürkmen’in açıklamasından öne çıkanlar.
AKP’nin 25 yıllığına özelleştirmeyi planladığı kamunun işlettiği otoyollardan birinin de KGM Çukurova Otoyolları bünyesindeki Adana-Gaziantep Otoyolu olduğunu ortaya çıktı.
Adana-Osmaniye-Gaziantep hattındaki bu yolun uzunluğu: 157 KM. Şu andaki geçiş ücreti: 102 TL.
Bu özelleştirme gerçekleşirse, geçiş ücretine yaklaşık yüzde 300 zam yapılacağı tahmin ediliyor. Bu zam oranıyla yeni araç geçiş ücreti yaklaşık 415 TL'ye çıkacak. Yani tam 4 kat zamlanacak!
Cumhuriyet tarihimizdeki 73,2 milyar dolarlık toplam özelleştirmelerin 65,2 milyar doları AKP döneminde yapıldı. Yani Cumhuriyetin yarattığı kamu değerlerinin satış kararlarının yüzde 95'inin altında AKP'nin imzası var. Kamu varlıklarını satmakta ustalaştılar.
Şimdi sıra köprü ve otoyollarımıza geldi.
Ticaretin can damarı olan Adana-Gaziantep otoyolunu özelleştirmek demek üretim gücüne darbe vurmak demektir. Maliyetleri katlamak, masrafları artırmak demektir. Bu özelleştirme hem üreticiye hem vatandaşa hem de milli ekonomiye ihanettir. Derhal bu plandan vazgeçin! Biz hem Meclis'te hem meydanlarda peşkeş politikalarınıza direneceğiz!

Galatasaray
Fenarbahçe
Samsunspor
Beşiktaş
Başakşehir
Eyüpspor
Göztepe
Trabzonspor
Kasımpaşa
Konyaspor
Antalyaspor
Gaziantep FK
Kayserispor
Rizespor
Alanyaspor
Sivasspor
Bodrum FK
Hatayspor
Adana Demir
Kocaelispor
Gençlerbirliği
F. Karagümrük
İstanbulspor
Erzurumspor FK
Bandırmaspor
Iğdır F.K
Boluspor
Amed Sportif F.
Çorum Fk
Ümraniyespor
Erokspor
A. Keçiörengücü
Pendikspor
Sakaryaspor
Ankaragücü
Manisa FK
Şanlıurfaspor
Bir Yorum Bırakın