Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaş ve Malatya illerinde bulunan üniversitelere ait binaların depremden etkilenme durumları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak kimi bölümler için uzaktan eğitim kararı almasına karşın KYK yurtlarında kalan öğrencilerden ücret talep edildiği öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak depremzede öğrencilerin kendisine ulaştığını söyleyen Milletvekili Öztürkmen, depremden etkilenen bazı illerde uzaktan eğitim kararı alınmasına rağmen KYK yurtlarında kalan öğrencilerden ücret talep edildiği yönünde şikayetler almaya başladığını ve bu durumun yeni bir mağduriyet yarattığını ifade etti.
CHP’li Öztürkmen, üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala deprem bölgesindeki bazı üniversitelerin uzaktan eğitim kararı almasına rağmen KYK yurtlarında kalan öğrencilerden kullanmayacakları dönem için de ücret talep edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Bunun üzerine imkanları elvermeyen birçok öğrencinin ödeme yapamadığı için kayıt sildirmek zorunda bırakıldığını belirten Öztürkmen, yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi için Gençlik ve Spor Bakanına öğrencilere sahip çıkma çağrısında bulundu. Bülten
                                                                    
                                            
                    
                                    
                                    
 Galatasaray
 Fenarbahçe
 Samsunspor
 Beşiktaş
 Başakşehir
 Eyüpspor
 Göztepe
 Trabzonspor
 Kasımpaşa
 Konyaspor
 Antalyaspor
 Gaziantep FK
 Kayserispor
 Rizespor
 Alanyaspor
 Sivasspor
 Bodrum FK
 Hatayspor
 Adana Demir
 Kocaelispor
 Gençlerbirliği
 F. Karagümrük
 İstanbulspor
 Erzurumspor FK
 Bandırmaspor
 Iğdır F.K
 Boluspor
 Amed Sportif F.
 Çorum Fk
 Ümraniyespor
 Erokspor
 A. Keçiörengücü
 Pendikspor
 Sakaryaspor
 Ankaragücü
 Manisa FK
 Şanlıurfaspor
Bir Yorum Bırakın